Nasihat Yang Bernilai RM7 juta

Fikiran positif menjana perasaan positif dan pengalaman positif

Kredit gambar: Behappyme

“Orang yang berjaya, dia mulakan sesuatu dan buat sampai habis. Orang yang gagal, dia buat kerja separuh jalan.”

Apabila you buat kerja separuh jalan, tu sebab you tak boleh jadi orang yang berjaya. Akan sampai satu masa, you nak mulakan sesuatu akan datang pemikiran- pemikiran negatif.

– “Boleh berjaya ke?”
– “Kalau orang tak suka macam mana?”
– “Kalau gagal macam mana?”
– “Apa akan jadi kalau gagal?”

Bagaimana nak atasi masalah ini?

1. Ambil pen + kertas A4
2. Tulis semua pemikiran-pemikiran negatif itu
3. Bakar kertas tu
4. Say this, “hai Mr. Negatif, i don’t need you, thank you very much.”

Kemudian, insya-Allah hidup you akan berubah selama-lamanya. Seterusnya,

1. Ambil pen + kertas
2. Tulis kemungkinan-kemungkinan positif
3. Simpan dalam file

Bayangkan begini,

– Bagaimana kalau ia berjaya?
– Bagaimana kalau banyak orang suka?
– Bagaimana kalau banyak orang dapat manfaat?
– Bagaimana kalau dapat banyak wang?
– Bagaimana kalau orang lain gembira?
– etc…
– etc…
– etc…

Akan sampai suatu masa you nak buat sesuatu, you tulis dahulu kemungkinan- kemungkinan yang positif. Semua benda yang you nak buat tak kira urusan spiritual, financial or relationship. Saya gunakan perkara ini pada banyak perkara dan ia mengubah hidup saya selama-lamanya.

Have fun

Muatturun ebook SMR dengan klik sini –> ebook Sistem Menjemput Rezeki

 

Advertisements

10 thoughts on “Nasihat Yang Bernilai RM7 juta

  1. Fuh… Kalau tak baca posting kat blog nie satu hari memang tak sah!

    By the way, nak tanya, kat mana yang kata nilai dia RM7 juta tu?

    Nak tanya lagi, Supersonic itu individu ketigakah selain dari Insyirah dan Inche Hujan? Atau Supersonic merupakan gabungan online kamu berdua?

    Tu je, sekian!

    Like

    • By the way, nak tanya, kat mana yang kata nilai dia RM7 juta tu? RM7 juta merupakan personal target seorang kawan kami.

      Kenapa nasihat ini amat mahal nilainya?
      – Spiritual
      – Financial
      – Relationship

      Kita ambil bahagian financial sahaja ya. Semua orang nak berjaya, semua orang nak hidup bahagia. Dan mereka berfikir dengan ‘bisnes’ boleh jadi kaya. Apabila mereka dah mula buat bisnes, mereka ada duit, mereka mula membuat pelaburan.

      Tetapi kebanyakan manusia mempunyai masalah yang sama iaitu,

      – Ketika ingin memulakan sesuatu bisnes, mereka selalu memikirkan kemungkinan-kemungkinan yang negatif

      Kurang lebih, pemikiran mereka seperti di bawah,

      Akan sampai satu masa, you nak mulakan sesuatu akan datang pemikiran- pemikiran negatif.

      – Boleh berjaya ke?
      – Kalau orang tak suka macam mana?
      – Kalau gagal macam mana?
      – Apa akan jadi kalau gagal?

      Kami juga menghadapi problem yang sama berulang-ulang kali..

      – Ketika launching Ebook Sistem Menjemput Rezeki …
      – Ketika launching Ebook 70lessons …
      – Ketika launching Blog SMR ini …

      Begitu banyak pemikiran kemungkinan-kemungkinan yang negatif di-generate secara automatik.

      – “Orang tak suka la”…
      – “Tak boleh jual la”…
      – “Tak laku la”..
      – Dan macam-macam lagi pemikiran negatif yang timbul …

      Pengajaran dari ebook smr .. Insyirah juga turut menghadapi masalah yang sama, ketika dia nak launching satu ebook timbul pemikiran-pemikiran negatif:

      – Ebook ini tak laku
      – Niche ini banyak persaingan
      – Macam mana kalau orang tak nak beli
      – Dan 1,001 macam lagi pemikiran kemungkinan-kemungkinan negatif yang wujud

      Pengajaran untuk diri kami sendiri dan untuk Insyirah … kami suruh Insyirah menulis kemungkinan-kemungkinan positif. Kami tukar otak negatif kepada otak positif:

      – What if, ada banyak orang yang berminat
      – What if, banyak orang dapat manafaat
      – What if, banyak orang suka
      – What if, banyak orang beli
      – What if, dapat banyak duit LOL :p
      – What if, orang gembira
      – What if, dengan ‘RM90’ banyak kehidupan manusia berubah (sila baca testomini2 SMR di sini …)

      – What if, begitu banyak perkara-perkara yang baik berlaku
      – What if, kita jadi kaya raya
      – What if, kita share, kita dapat lebih banyak return
      – What if, what you give, you get back MORE (ilmu)

      Begitu juga dengan blog smr ini .. small mistake sure ada berlaku .. typo la, itu la, ini la… dan juga ada salah itu ada salah ini ….

      Ini perkara biasa… apa yang penting upgrade phase by phase..selepas ambil kertas dan tulis (ini untuk tahap basic). Selepas buat leverage mind set (ini untuk tahap advance)

      * Kami meneliti kemungkinan2 yang negatif
      * Kami juga meneliti kemungkinan2 yang positif

      Selepas itu kami dapati, kemungkinan2 yang positif

      – Sangat best
      – Sangat fresh
      – Sangat membahagiakan
      – Sangat menguntungkan
      – Dan segala-gala yang best banyak berlaku …

      Eh! Bila dah fikir kemungkinan2 yang positif, rasa rugi la pula kalau tak launching …. sebab banyak sangat kemungkinan2 positif yang akan berlaku … kemudian kami launching dengan gembira …

      Mula-mula jualan ebook SMR slow juga .. but its ok … kami buat beberapa teknik marketing … dan upgrade sana sini … day by day, ia semakin maju, semakin maju, dan semakin maju …

      Wah! Bestnya begitu banyak benda-benda yang positif ‘telah’ berlaku … dan pada masa hadapan kami nak buat sesuatu seperti

      – Launching operasi recruit
      – Launching blog baru
      – Launching ebook-ebook yang lain
      – Buat itu buat ini …

      Jika ‘hilang keyakinan’ perkara utama yang kami akan buat ialah menulis kemungkinan-kemungkinan positif sebanyak yang mungkin …. wow! this is amazing technic …. bila ada otak positif..

      Dan kami akan teruskan, mengikuti nasihat ini sehingga personal target itu tercapai …. kami telah mendapat kehidupan yang amazing …. dan kami kongsikan nasihat RM7 Juta ini kepada anda …

      Cuba bayangkan sejak dari awal kami tidak buat apa-apa ..
      – Tidak launching ebook SMR
      – Tidak launching ebook 70L
      – Tidak launching operasi recruit
      – Tidak launching blog SMR

      Kami akan terlepas begitu banyak peluang, kebaikan, keuntungan, manafaat bersama, berkongsi dan sebagainya …. inilah kisah kehidupan kami ….

      Bagaimana pula dengan kisah hidup anda?
      – Nak mulakan bisnes tiada idea
      – Nak start bisnes kurang keyakinan
      – Nak buat marketing takut tak laku

      Jika ini berlaku kami cadangkan ..
      1. Ambil pen dan kertas tulis 10-20 kemungkinan2 yang positif
      2. Redah jer, berani mati jer, hati kering jer launching bisnes tu

      Selepas launching …. jika ada kelemahan baru betulkan …

      Kami ulang lagi 3x…

      Selepas launching …. jika ada kelemahan baru betulkan …
      Selepas launching …. jika ada kelemahan baru betulkan …
      Selepas launching …. jika ada kelemahan baru betulkan …

      So tak perlu nak tunggu perfect 100% baru nak launching … agak-agak dah siap 70% terus launching … apa yang bestnya jika anda buat begini?

      Orang kata ini tak kena, itu tak kena, anda dapat idea percuma … ini adalah sangat mahal harganya ….

      Pengajaran yang guru kami kongsikan sangat best …

      Orang A : tunggu perfect 100% baru nak launching (delay berbulan2 lamanya)
      Orang B : baru siap 70% terus launching (sangat pantas)

      The best part, ‘orang B’ buat duit yang sangat banyak … manakala ‘orang A’ gagal dalam projek tu …

      Kenapa orang B berjaya?
      – Dia fikir positif
      – Dia tak buang masa
      – Ada mistake, dia betulkan phase by phase
      – Lama-lama projek dia jadi perfect
      – Dia dapat duit yang banyak

      Kesimpulan dan penutup ..
      1. If you inginkan kejayaan fikirkan kemungkinan2 yang positif.
      2. Dah siap 70% terus launching.

      * Selepas launching, baru adjust mana yang kurang …

      Dan seterusnya projek-projek bisnes bersiri kamu … believe me, u akan buat duit yang banyak, dan sangat banyak …

      Pasak dalam kepala u …

      – “Aku nak touch RM7,000,000″ …
      – “Aku boleh berjaya” …
      – “Aku boleh buat” …

      Syarat ketat untuk touch ,
      1. Fikirkan 10-20 kemungkinan2 positif …
      2. Kena berani launching walau belum siap …
      3. Berterusan (istiqamah) belajar product, marketing, management

      Ya, kami tahu “u juga boleh berjaya” … jika “u masih gagal” kami nak tanya 3 soalan …

      1. Ada tulis 10-20 kemungkinan2 yang positif?
      2. Dah launching selepas 70% siap, kemudian upgrade phase by phase ?
      3. U ada berterusan tambah ilmu perniagaan atau tidak?

      Owhhhhhhhhh! u tak buat … no wonder u masih belum berjaya …

      “cer try buat” …
      “cer try” …
      “cer try” …

      Apply this technic … guys, u punya life akan jadi sangat, sangat, sangat amazing …

      Salam kejayaan dan kekayaan …

      Berkaitan supersonic?

      Supersonic = Masterpiece

      Dia pengkarya bebas, yang suka mengkaji tingkah laku manusia, suka berkongsi, suka melihat manusia mengalami perubahan kearah kebaikan …

      – Dia tak suka menulis (tu sebab tulisan dia ‘sangat kemas’)
      – Dia just suka mengkaji dan berkongsi
      – Dia suka melihat orang lain berjaya

      Why?
      – Kerna erti hidup dalam memberi
      – Kerna melihat orang lain berjaya feeling-nya sangat2 best ..

      Next u akan berjaya, u should do it ok ..

      – Beri sedekah wang dengan lebih banyak
      – Tambah nilai / share idea / knowledge kepada orang lain

      U punya life akan jadi amazing….

      Have Fun

      Liked by 1 person

  2. Salam, nak tanya. Kena tulis kemungkinan positif dan negatif ni sebelum atau selepas kita buat sesuatu?

    2. Perkara senang yang nak dibuat untuk berubah jika amalan yg nak diubah selalu bangun lewat dan tinggal solat?

    Tq inche hujan

    Like

    • Maaf lambat balas.

      Kemungkinan positif dan negatif adalah sebelum memulakan sesuatu.

      * kemungkinan2 negatif – lepas tulis terus bakar kertas tu, jangan difikir lagi. Lagi layan apapuntakboleh..

      * kemungkinan2 positif – tulis 20-30 points, dan tambah dari masa ke masa..

      Tukar otak kamu, cara kamu melihat, sebelum ini semua kelaut, kali ini kita mahu tukar lihat kepada yang positif …

      “apa yang kamu fokus akan berkembang”…

      “what you focus on expands”…

      Selama ini you fikir negatif, tu fasal semua beda tak menjadi. Kali ini tukar kepada positif … Doa + usaha perlu seiring ..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s