Kuota Pra Pelancaran Ebook Spiritual Marketing (ESM)

Assalamualaikum.  Hai. Semoga anda berada dalam keadaan sihat sejahtera.

Dalam hidup kita kena bersyukur. Dalam buku Berkat Anugerah Rezeki Melimpah (Synergy Media) menyatakan kita semua mempunyai 7 Kekayaan Termahal di Dunia.

Kesihatan, Kemuliaan, Keselamatan, Fizikal, Kebebasan, Kecerdasan dan Kebahagiaan. Selagi kita istiqamah bersyukur, selagi itulah segala nikmat akan berkembang.

Let start over…

Untitled

Gambarajah: Kuota Pra Pelancaran

1. Status – Coming Soon

Status Coming Soon  akan bertukar kepada OPEN pada tarikh ESM FREE report 50 pages dikeluarkan.

2. RM30

Tawaran ini kepada anda yang memiliki SMR atau 70L dan telah memberi testimoni atau review sebelum ini. Bagi anda yang belum lagi kongsikan review atau testimoni ringkas, bolehlah emailkan kepada kami dengan segera. Lakukan dengan gembira ya. Selepas itu anda layak dapat harga DISKAUN.

3. RM50

Tawaran ini adalah sangat terhad (Limited Edition) untuk pra pelancaran Ebook Spiritual Marketing (ESM) ini.  Hanya 50 47 unit sahaja untuk kuota pra pelancaran. ESM juga ditawarkan kepada 2,779 Positive Followers Blog SMR yang lain.

Siapa cepat dia dapat!

4. What so special about ESM?

Untitled

Gambarajah: Survey ESM FREE Report

Ebook ini ditulis bertujuan untuk mengkongsikan pengalaman dan kajian kami berkaitan:-

1. Mengapa Ramai Usahawan Baru Gagal?

  • Database
  • Soft selling / Psychology of selling

Database

Memang ada teknik buat duit dengan marketing dan sebagainya tanpa database. Tetapi sampai bilakah nak buat marketing? Tak penat ker? Bukankah lebih bagus jika buat kerja 1 kali dan makan banyak kali?

Bayangkan anda ambil masa sekitar 6-18 bulan jika kurang rajin 1-2 tahun (bergantung kepada kerajinan) untuk kumpul 300 – 3,000 orang. Selepas itu anda boleh buat soft selling berkali-kali-kali-kali untuk 3-5-7-10 tahun kehadapan atau sehingga bila-bila.

Soft Selling

Usahawan baru terlalu fokus kepada jualan, jualan, jualan, wang, wang, wang, untung, untung, untung, untung dan sebagainya. Untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya antara perkara penting ialah ilmu berkaitan soft selling.

  • Macam mana nak buat orang kenal kita?
  • Macam mana nak buat orang suka kepada kita?
  • Macam mana nak buat orang percaya kepada kita?

Bayangkan satu orang mempunyai database yang active serta ilmu soft selling yang mantap. Adakah orang ini akan berjaya? Dengan usaha dan doa yang bersungguh-sungguh kita boleh meramalkan kejayaan berdasarkan ciri-ciri  yang ada pada seseorang itu.

Anda boleh baca lebih lanjut dalam buku Brian Tracy (Psikologi Menjual) pada bahagian terakhir 10 Tip Menjual Yang Berjaya. Kami tertarik dengan perkataan Kejayaan Dapat Diramal.

Perkara yang dibincangkan ialah perihal minat, matlamat, tabah (cekal & kental), berterusan belajar, time management, modeling, integriti, kreatif, buat baik, sacrifice.  Perkara ini akan dibincangkan lebih lanjut di dalam Blog ESM nanti.

Ada yang berfikir untuk berjaya kita perlu mempunyai itu, ini, modal, dan macam-macam perkara lagi. Ada pula yang berfikir jika tidak mempunyai apa-apa kita tidak boleh mulakan sesuatu perniagaan.

Oleh itu mereka menunggu sehingga segala-galanya sempurna barulah boleh mulakan sesuatu. Tetapi malangnya penantian itu menjadi sia-sia sahaja.

Sebenarnya pada ketika anda tidak mempunyai apa-apa, masa inilah yang terbaik untuk memulakan sesuatu perniagaan. Tidak perlu fikir perkara yang terlalu besar buat permulaan, mulakan dari kecil terlebih dahulu.

Fikir bagaimana saya boleh menjana wang RM100. Selepas itu fikirkan pula RM200 dan seterusnya. Rahsia di sini ialah, apabila ada perkara yang kecil, perkara itulah yang akan berkembang menjadi besar. Jika tidak ada perkara kecil, tiada apa yang akan berkembang.

Blog SMR ini juga bermula dari kecil, dari bawah, naik sedikit demi sedikit, dan sekarang sudah hampir mencapai 3,000 positive followers. Adakah anda berfikir kami akan berhenti setakat itu sahaja?

Mulanya memang sukar, lambat, penat, menyampah pun ada, tetapi day by day berlalu bila kami sudah  mencapai 300 orang, pada masa itu kami mula faham ‘tune’. Oh, begini rupanya untuk upgrade followers.

Dan peringkat seterusnya just follow the rhythm segalanya seolah-olah database itu berkembang dengan sendirinya.

Ingatkah anda suatu kata bijaksana?

  • “Kejayaan yang besar adalah hasil gabungan kejayaan-kejayaan yang kecil”…

Bermulalah dari kecil, lakukan dengan bersemangat, fikirkan  5 orang database sahaja buat permulaan, kemudian tambah dari masa ke masa, anda akan lihat bisnes akan berkembang dengan pesat selepas itu.

Sekarang kita beralih sedikit berkaitan spiritual.

Ada kes satu manusia dia dah pergi seminar, dah beli buku, dah beli ebook, dan cari mentor, dah buat itu, dah buat ini, bertahun-tahun lamanya tetapi masih gagal dalam perniagaan.

The best part orang ini salahkan manusia lain, dia salahkan seminar, buku, ebook, mentor, customer, dan semua orang. Dalam kata yang lain semua benda salah dia sahaja 100% betul.

Haaaa. Jika anda dalam kondisi begini cuba fikir siapa sebenarnya yang salah? ‘U’ atau orang lain?

Kami cadangkan suatu ‘usaha’ lain dari yang lain iaitu dapatkan ‘cahaya’ terlebih dahulu. Jika diri ‘u’ dalam keadaan yang gelap, ‘u’ tidak akan nampak apa-apa.

Dapatkan ‘cahaya’  dengan amalan ya.

Bagaimana untuk bermula kearah kejayaan?

  • Amal > Niat > Idea > Marketing (Kumpul Database) > Soft selling berkali-kali > Kumpul modal > Investment > Financial Freedom.

Inikan ebuku spiritual, jadinya kita buat cara tahap spiritual jugalah ya. 🙂

  • Maybe u boleh start dengan selawat 70,000 kali
  • Maybe  u boleh start dengan solat hajat 40 kali.
  • Maybe u boleh start dengan baca yaasin 70 kali.
  • Maybe u boleh start dengan sedekah RM1/day selama 120 hari (jangan putus).

Dah macam-macam cara u cuba tak jadi right? Why not mulakan dengan  amalan terlebih dahulu dengan niat khusus menjemput ‘rezeki idea’.

Setelah itu dapatkan niat yang padu untuk apa kita buat bisnes, dalam masa yang sama fikirkan juga mengapa kita perlu hidup kaya jiwa dan kaya harta.

sasaygf

Gambarajah: Kaedah Mendapatkan Niat Yang Padu

Kalau niat u tidak power, tidak padu, cara u sebut pun macam orang tidak ada masa depan, macam mana nak handle 70,000 database? Benda  basic pun tak lepas. Belum lagi cerita Aset RM7 Juta dan Monthly Income RM70k.

Siapa diri u sekarang tidak penting, siapa diri u masa lepas juga tidak penting. Apa yang penting ialah apa u nak jadi pada masa hadapan disamping menjadi diri yang terbaik pada masa kini.

Nombor hanyalah nombor tidak lebih daripada itu. Selepas 7, ada 8, 9, 10, dan tiada akhirnya. Apa yang penting kita ada ‘kompas’ supaya tidak sesat. Dah hari-hari u bergerak, bertahun-tahun lamanya u berusaha apa sebenarnya yang u kejar?

Target yang tidak jelas (tidak fokus kepada DATA), ini masalah ramai usahawan baru. Sebelum buat target yang besar, buat target yang kecil dahulu, kemudian beralih ke fasa-fasa yang berikutnya.

Barulah nampak macam professional, gaya orang berjaya itu ada, jelas kelihatan. Cara u explain, berfikir, tindakan semuanya realistik dan sistematik.

Ingat ya, buat untuk diri u sendiri terlebih dahulu, selepas itu barulah beralih kepada family, relatives, society dan sebagainya.

Diri sendiri pun tak betul ada hati nak ‘tolong’ orang lain. Cuba u betulkan diri sendiri, powerkan diri terlebih dahulu. Selepas itu bolehkah u bantu orang lain? Yup. mesti boleh right.

Boleh nampak? Ok good. ini semua antara kaedah menukar corak berfikir. Bila cara u berfikir tepat, betul, barulah feeling (keyakinan) menjadi betul, seterusnya result yang betul juga menjadi realiti, dan mula kelihatan.

Sekali lagi dalam buku Berkat Anugerah Rezeki Melimpah terbitan Synergy Media menyatakan 7 Alasan Mengapa Anda Harus Kaya:-

  • Mencontohi Sifat Allah SWT
  • Mencontohi Sifat Rasulullah SAW
  • Mencontohi Sifat Orang-Orang Soleh (Sahabat, Tabiin, Ulama)
  • Pilihan Menjadi Kaya Bererti Anda Telah Mengangkat Darjat Agama
  • Pilihan Menjadi Kaya Bererti Anda Telah Mengangkat Darjat Dan Martabat Bangsa
  • Pilihan Menjadi Kaya Bererti Anda Telah Mempersiapkan Kebahagiaan Serta Kemuliaan Diri Dan Keluarga
  • Terlalu Banyak Perintah Agama Yang Memerlukan Kekayaan Harta Seperti Keperluan Keluarga, Zakat, Haji, Umrah, Buat Masjid, Sekolah, Anak Yatim Dan Sebagainya.

Selepas itu silalah jemput ‘idea / peluang’ dengan amalan, usaha dan doa. Tahukah anda rezeki ada disekeliling kita, yang menjadi penghalang ialah dosa. U dah sangkut sangat selawatlah banyak-banyak ye, ini kerana ‘magis’  akan berlaku dengan usaha dan doa.

Seterusnya fokus kepada DATA for DATABASE. Bila sebut perihal database, anda mesti fikir untuk jangka masa panjang 3-5-7-10 tahun akan datang.

Anda juga perlukan file khas supaya segala urusan menjadi sistematik, realistik, dan tersusun kemas. Barulah ada bakat untuk jadi kaya. Ini tidak, kerja bersepah, serabut, no wonder rezeki pun tak suka dekat u.

fdddsf

Kami cadangkan u ubah sikap, buat kerja kemas-kemas, cantik-cantik, semua benda tersusun rapi. Jadi best student sekejap, buat research perihal soft selling, psychology, influence dan sebagainya, ambil nota susun kemas-kemas, buat mind map perihal flows  dan sebagainya.

Orang lain tolak tepi, mereka adalah mereka, diri u adalah diri u, mulakan dari bawah dengan penuh kesabaran dan kecekalan jiwa, kumpul database daripada 5, 10, 15, 30, 50, 100, 200, 300, sehinggalah 3,000 orang.

Bisnes adalah seni, u memerlukan feeling yang mendalam untuk setiap perkara yang dilakukan bermula daripada idea, database, soft selling, kumpul modal, buat investment dan sebagainya.

Barulah life u jadi best. Ok, done.

2. Mengapa Ramai Usahawan Tersangkut Bertahun-tahun?

  • TEAM
  • DATABASE (Customer + Agent)

TEAM

Mana u punya TEAM? Siapa dekat sini yang boleh buat semua kerja seorang diri? Dia penulis ebook, dia buat marketing, buat management, buat faq, buat resit, buat design, buat invoice, rnd, market research, bla, bla, bla, dia buat itu, dia buat ini, semua benda dia buat seorang diri.

Last sekali apa yang berlaku? Masa u banyak habis dekat pengurusan (management).

Persoalan penting, bila masa u nak focus kepada Business & Development? R&D pula macam mana? New Marketing Technology? Upgrade knowledge?

And bla, bla, bla, banyak lagi benda u perlu lakukan untuk berjaya. Apabila terlalu banyak perkara perlu dilakukan banyak perkara penting tertinggal. No wonder u tersangkut.

Cadangan kami u kena buat TEAM. Satu benda yang u perlu faham rezeki lebih senang masuk apabila u bekerja secara berkumpulan. Team bukanlah bermaksud semua benda perlu dilakukan secara berkumpulan.

Maksud kami ialah… Contohnya begini, u (A) ada 3 orang.

Bahagian 1: Personal Business

  • A – Ada bisnes sendiri (kumpul database sendiri 300-3k).
  • B – Ada bisnes sendiri (kumpul database sendiri 300-3k).
  • C – Ada bisnes sendiri (kumpul database sendiri 300-3k).

Bahagian 2: Teamwork

  • A + B + C = Berkumpul buat 1 projek bersama. (kumpul database 300-3,000 orang).

This is the best part. Q: Berapakah jumlah keseluruhan database? A: Yup, 1,200 – 12,000 orang.

What? Tak minat berkongsi database? No wonder u tersangkut dan lambat naik. Fikirkan semula apakah tujuan asal kita kumpul database? Ya, untuk buat soft selling berkali-kali. Jadinya fikirkan win-win untuk jangka masa panjang.

Database (Customer + Agent)

Database Customer: Buat permulaan kami cadangkan 300 – 3,000 sahaja sebagai latihan, kemudian nak buat apa? Cukupkah sekadar itu sahaja? No, untuk berkembang lebih pesat u perlu kembangkan ILMU dan DATABASE kepada 70,000 orang. Barulah best buat bisnes.  Antara cara yang kami cadangkan ialah melalui cross list building, saling bertukar database secara beretika.

Database Agent: Ada beberapa ketika jualan adalah sangat slow, mengapa ya? Antara sebab yang kami analisis ialah tidak melatih agent / affiliate dengan cemerlang. Bila agent slow, jualan slow, bila jualan slow, money juga slow, dah semua slow bila kita nak naik? Tahun bila nak cuci tangan? 3 tahun? 5 tahun? 10 tahun? Fikir-fikirkan ok.

Antara cara yang boleh dilakukan ialah u perlu deliver kepada agent-agent betapa pentingnya mempunyai database sendiri untuk jangka masa panjang. Kemudian bina relationship untuk win-win jangka masa panjang juga (Just ideas).

Nak buat TEAM bukan senang, ini melibatkan loyalty, sincere, passion, dan sebagainya. Beberapa tahun yang lepas cikgu kami ajar, jual kepada mereka dahulu kemudian baru jadikan mereka JV / TEAM.

Dalam kata yang lagi orang yang beli produk u beberapa kali adalah sangat sesuai dijadikan JV / TEAM. Bukan orang yang u kenal, orang yang u pilih ikut sesedap rasa.

Lepas dia dah beli produk u, tanyalah soalan basic.

  • Apa nama?
  • Asal mana?
  • Buat bisnes apa?
  • Dah berapa lama buat bisnes?
  • Bla, bla, bla, why not kita buat cross list building, i promote produk u, u promote produk i. (Buat soft selling dengan cara yang beretika ya).

Ada juga orang tanya, “Bro, database saya bukan orang bisnes, customer biasa sahaja, any idea?”

Kami reply: “Buat Inception Marketing dengan cara beri idea kepada mereka. Dia dah beli produk u beberapa kali, dia pun happy, u just develop relationship dengan soalan basic terlebih dahulu, kemudian beri idea why not u buat addtional income.  Ayat kena betul ya, ada orang tak minat buat bisnes, so, jangan cerita bisnes, just kongsikan idea simple. U boleh ‘share’ kepada kawan-kawan facebook, whatssup, office, dan sebagainya”…

10-30 orang u tanya tak semua minat right? Tetapi 2-3 orang berminat buat permulaan adalah good start. Ini adalah cara ‘soft selling’  bagaimana ‘hacking database’ customer dengan cara yang halal.

Lain-lain bisnes yang kami lakukan adalah seperti ini. Modal u hanyalah beberapa patah perkataan sahaja. Then   2-3 orang yang minat tu dah dapat hasil, kerja u tidak habis di situ sahaja.

Next part buat lagi Inception Marketing fasa dua pula. Cadangkan mereka buat name card, kemudian just edarkan kepada 70 kenalan terdekat, dalam smart phone, facebook, pejabat dan sebagainya.

Setiap 1 kawan-kawan dia, pastikan dia beri 2 keping name card . Why? Bila 1 dia jadi bisnes. Bila 2 keping dia jadi VIRAL. Selepas 1-3 tahun apa akan terjadi kepada bisnes u?

3. Mengapa Ramai Usahawan Susah Nak Berkembang?

  • Target Cuci Tangan
  • Investment (Antara benda penting ialah NETWORKING)

Contohnya sebagai penulis memang kita banyak menulis, sudah bertahun-tahun kita menulis, masa dan tenaga begitu banyak dikorbankan untuk menulis. Anda boleh tanya mana-mana penulis, adakah mudah untuk menjadi seorang penulis dan usahawan dalam masa yang sama?

Long time ago bila kami fikir fasal benda ini, “sampai bila aku nak jadi macam ni?”

Setelah melakukan analisis dan kajian, antara perkara yang kita perlu lakukan ialah kembangkan NETWORKING dan mempunyai target.

Kata bijaksana,

  • “Bersusah payah 3-5-7 tahun untuk kesenangan 30-50-70 tahun akan datang”…

Ini antara perkara yang bagus untuk dijadikan motivasi kepada diri sendiri.

Banyak lagi perkara yang akan dikongsikan didalam Blog ESM nanti.

5. Unique Selling Point For ESM

  • Ebook Spiritual Marketing
  • Private Group (Fb / Blog ESM)
  • Cross List Building (T&C)

Kenapa harga dia boleh mencecah sehingga RM130?  Blog SMR kita akan fokus kepada FAQ, dan Blog ESM (Private) kita akan fokus perihal Business & Investment.

Ebook bersepah orang jual right? Tetapi apakah unique selling points bagi ESM ini?

Amalan Kerezekian, Mantra, DATA, Database, Goodwill, Meditation, dan macam-macam perkara lagi akan diceritakan dalam Blog ESM (Private) nanti.

6. Cross List Building

Cross List Building akan dilakukan bersama-sama tetapi piawaian (T&C) adalah sangat ketat.  Active and Quality adalah perkara penting yang perlu dipertimbangkan. Ada banyak lagi benda yang best berada di sini.

Which do you prefer quality or quantity?. I Don’t Care About The Quantity. Our Measurement Based on Quality.

7. Spiritual Marketing

Bahagian teknikal dah banyak kita tahu selama ini, tetapi perkara-perkara spiritual seperti Mantra Database a.k.a Positive Mantle Attitude, Infinity Mind, Attraction, Sains of Success, akan dibincangkan lebih banyak dalam Blog ESM nanti.

Ebook ini banyak menekankan dalaman seperti menyediakan kapasiti, mind set, cara berfikir, money magnet, dan sebagainya. Ada orang syarikat pun belum register lagi, database pun takda. Macam mana nak berkembang pesat?

Jika anda perasan mengapa ada orang senang sangat nak buat duit, dan satu orang yang lain begitu sukar nak buat duit.

Tahukah anda Hukum Getaran (The law of vibration) menyatakan jika manusa itu tidak diprogramkan kepada benda yang positif, diri manusia itu hanya akan menarik segala yang negatif 24/7.

Ini antara ‘asbab’ mengapa rezeki susah nak masuk.

Ada satu topik khusus dinamakan BUSINESS BACKBONE. Kisah di mana kami kongsikan kepada jiran betapa pentingnya parameter diri.

8. Business Backbone

backbonebusiness

Gambarajah: Business Backbone

Mengapa emas? Apa kelebihan emas? Mengapa emas dikaitkan dengan bisnes? Adakah terdapat perbezaan jika anda menyimpan 1-7 coins emas sebelum dan selepas? Rahsia tarikan wang? Company tu sepatutnya ada dua, 1 untuk running the shaw, 1 lagi untuk instrument. Ok, done. benda ini tak boleh cerita banyak-banyak. Nanti tak surprise. 🙂

Satu bangunan yang mempunyai asas 2 tingkat sahaja, apa akan berlaku jika kita naikkan 5 tingkat? Masih ingatkah lagi kisah perbualan 2 orang rakan dalam ebook kami yang lepas? Adakah anda ingin tahu kisah selanjutnya? Kita akan banyak bermain dengan metafora, perumpamaan, perbandingan dan sebagainya.

Knowledge. Apakah knowledge yang paling penting untuk make money? Apakah fasa demi fasa untuk sampai ke financial freedom? Anda sekarang berada pada fasa yang mana? Apakah kerja yang telah siap pada fasa itu? Apakah kerja yang masih pending? Adakah anda fokus kepada perkara yang betul? Adakah anda fikirkan perihal urusan penting dan perkara yang urgent?

Blog ESM kita start setelah selesai pelancaran penuh nanti ya.

9. Inche Hujan Bercuti 

Guru kami pesan, “Dah siap kerja u kena celebrate. Jika perlu pergi bercuti sebelum mulakan fasa yang berikutnya”… Oleh itu Inche Hujan akan bercuti seketika. I love Holiday.    🙂 Ada 2 artikel menarik akan disediakan  juga untuk minggu depan, dan minggu selepasnya.

10. Report PERCUMA ESM 50 pages akan dihantar pada:-

  • 24/11/2014
  • Save your date ok …

Bagi anda yang berminat untuk dapatkan report percuma ini:-

  • Hantar ke email: abamrain@gmail.com
  • Tajuk: “Saya Berminat Untuk Ubah Hidup & Kerjaya”

Yang dah hantar email, thanks a lot.

This free report (50 pages) will change your life forever. Barang FREE dapat 1-2 additional idea pun ok right?

Sebarang persoalan anda boleh tulis pada bahagian komen / email.

Sekian terima kasih.

Malaysia Boleh! Majulah Sukan Untuk Negara.

Inche Hujan &  TEAM

  • Penulis Ebook Sistem Menjemput Rezeki
  • Penulis Ebook Spiritual Marketing
  • Penulis Ebook 70 Lessons


Jim-Rohn-Picture-Success-Quotes

Advertisements

2 thoughts on “Kuota Pra Pelancaran Ebook Spiritual Marketing (ESM)

  1. Assalamualaikum,

    Selamat pagi.

    Saya berminat mendapatkan kuota pra pelancaran ESM.

    Masih ada kosong lagi tak.

    Harap sempat dapat untuk pra perlancaran ini.

    Dah lama tunggu.

    Macam mana cara pembayarannya, ya.

    Terima kasih 🙂

    Syahida

    Like

    • W’salam…

      Aikk… belum buka lagi …

      Free report akan dihantar pada …

      – 24/11/2014

      Kuota pelancaran (47 unit sahaja) juga pada tarikh yang sama ..

      Tiga Langkah Mudah

      – Langkah 1: Buat Pembayaran Ke Salah Satu Akaun Berikut
      – Langkah 2: Hantar Pengesahan Pembayaran Ke
      – Langkah 3: Download Your ESM – Full Version

      * Dari free report ada benda ni …

      Thanks …

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s