Countdown: ESM – Kuota Pra Pelancaran

Assalamualaikum & Salam Sejahtera ….

1. Bercuti dan Celebrate 

Admin bercuti dalam Malaysia sahaja, maybe by next year baru pergi jauh sikit. 🙂

Kalau kerja dah siap memang best bercuti, barulah lapang kepala…

2. Ok, ini barang sudah siap. Congratulation to me. 

– Only 70% … 30% lagi kita cerita dalam blog okies…

esmckpp
3. ESM ini untuk siapa?

  • Untuk usahawan yang telah lama buat bisnes > tetapi masih gagal.
  • Untuk usahawan yang telah buat bisnes > menjadi > tetapi tersangkut.
  • Untuk usahawan yang telah buat bisnes > menjadi > tetapi tak boleh naik.
  • Untuk usahawan yang perlukan additional idea or additional knowledge.

ESM ini juga untuk > Cerita Teknik Membina Keyakinan Diri

Mereka yang masih tidak ada keyakinan diri untuk mencapai kejayaan dan kekayaan.

Ada 11 cara bagaimana membina keyakinan diri (untuk hidup kaya dan berjaya) turut dikongsikan.

ESM ini juga untuk > Cerita Money Magnet

Btw, this is not magic. U baca > Duit terus turun dari langit > No, no, no.

Ebook ini akan kongsikan cara macam mana nak buat duit datang kepada u.

Dah tahu teknik yang dikongsikan, u masih kena buat kerja / bertindak / action.

Bila ada: Ilmu + Yakin + Tindakan = Result

Bila ilmu banyak, tetapi tidak cukup syarat, tidak melakukan tindakan, dia akan jadi #apapuntakboleh.

Money Magnet ada 13 topik

ESM ini juga untuk > Membincangkan Pentingnya Database

KPI yang dicadangkan buat permulaan ialah 100 > 300 > 500 > 1k > 2k > 3k orang.

  • Maybe Blog
  • Maybe Facebook Group
  • Maybe Email Marketing
  • Maybe SMS Marketing

Biar ada sedikit 50 orang > 100 orang, YANG PENTNG ADA. Yang ‘ZERO’ tu jadi masalah.

Dah impact banyak kali, sebagai usahawan masih tidak sedar pentingnya database untuk long term, ini adalah sesuatu yang tidak bagus untuk bisnes u.

Ada satu page khas dia akan ulang, ulang, ulang perihal database, database, database. If u jenis ‘tidak buat kerja’ sebelum ini, maybe ebook ini tak sesuai.

No action = No Result = Tiada Usaha = Tiada Hasil.

U kena USAHA + DOA untuk kumpul database. Sekali lagi u sebagai usahawan kena buat kerja kumpul database.

  • Ebook ini tidak ada cerita teknikal ya.
    • Macam mana nak operate software sms
    • Macam mana nak operate blogspot / wordpress
    • Macam mana nak operate facebook group
    • Macam mana nak operate software email marketing

Buku, seminar, ebook, video, info, perihal teknikal dah bersepah banyak dipasaran, dan banyak mentor yang bagus.

Oleh sebab itu,

ESM ini juga untuk > Membincangkan Perihal Mind Set 

  • 90% – Perihal Dunia Dalaman (Mind Set)
  • 10% – Perkongsian Teknikal Bisnes (Dah diceritakan dalam post-post yang lepas dalam Blog SMR ini).

Mengapa penting sangat dunia dalaman?

ESM ini juga untuk > Membincangkan Ilmu Pemanis 

Supaya kita tahu cara macam mana nak jadi Money Magnet.

  • Apa syaratnya.
  • Macam mana nak buat.
  • Apa tindakan yang perlu dilakukan.

Sekali lagi kena buat kerja / tindakan / action. Anda perlu planning 6-18 bulan.

  • Formula: Ilmu + Yakin + Tindakan = Result.

Tanpa tindakan, syarat tidak cukup untuk u dapat result. Metafora yang diberikan, bila u ada ‘pemanis’ semut akan datang ramai-ramai.

Benda ini akan restructure balik mind set kita.  Perkara-perkara yang kita ‘telah ada’  di sekeliling tapi kita tidak begitu aware. Orang putih kata, “You have a key to SUCCESS in your hand”.

So, dia (ESM) cerita, apa yang u ada dan  macam mana nak buat. Supaya duit (orang yang ada duit) datang dekat u berkali-kali-kali-kali…

Kita akan belajar dengan kaedah ‘EQ’. Klu pertama, mengapa u datang ke Blog SMR ini berkali-kali-kali-kali? U dah ada pengalaman right? Apa yang u cari? Apa yang u dapat?

Dengan prospek / bakal prospek juga u kena buat benda yang sama, give some VALUE MARKETING, bila orang jumpa u or melawat facebook / blog u, mereka dapat sesuatu.

Kemudian mereka (prospek) akan datang lagi, ada juga prospek yang mencadangkan kepada kawan-kawan mereka datang ke tempat u.

Next nak buat apa? Yup, soft selling. Atau kongsikan sesuatu. Next? Buat lagi soft selling. Next? Buat lagi soft selling berkali-kali-kali-kali.

Next? Regular customer yang berpotensi, u jadikan Long Term Win-Win.

ESM ini juga untuk > Memberi Idea Pelaburan / Paip Wang

Memberi idea pentingnya u ada plan untuk investment. 13 jenis pelaburan / investment yang best dicadangkan.

Again, no, teknikal .. Just ideas …

Perkara-perkara yang kita dah tahu, tetapi dengan explanation yang berbeza, dan dia akan switch perspektif u berkaitan dunia pelaburan.

  • Bisnes is business right? What if i told you.
    • Business = also investment
    • Database = also investment
    • Knowledge = also investment

U dah run business, u dah ada knowledge, next u akan dapatkan ESM ini, why not knowledge u yang bertahun-tahun, u tukar jadi wang / ebook / buku fizikal.

  • Jadinya,
    • U dapat additional income
    • U dapat kumpul positive database
    • U dapat kumpul customer ke dalam group you.
  • Then lepas tu, jual EMAS kepada database tu.

Jangan main terjah sahaja, nanti orang kata u gile .. keh3.

Create awareness dahulu (EMAS penting sebagai pelaburan). After that, motivate peoples. Next baru share peluang bina kekayaan bersama (win-win). Inikan teknik soft selling right?

  • 13 jenis
    • 3 pelaburan yang tidak nampak
    • 10 pelaburan yang nampak

Sometime investment boleh bertukar jadi business. Business juga boleh bertukar menjadi investment. This is really, really, really long term, for 3-5-7-10 years akan datang. Semua benda adalah berkaitan. barulah u boleh jadi magnet.

A piece of advice, 

If life you masih lagi spoil, faul, fail, gagal, sangkut, etc.

  • 1. Ada facebook?
  • 2. Open your personal facebook group (positive circle).

Lepas dah create, relax dahulu, go celebrate first. Next baru fikir macam mana saya boleh dapat 5 orang dahulu (dari kawan facebook sedia ada).

Maybe u lebih selesa dengan wechat / whatssup. Tak kisah mana-mana, yang penting u dah ‘mula start’ kumpul database.

Jangan pandang rendah kepada 5 orang ya, kerana itulah beginning for everything (dengan usaha + doa).

Admin hanya boleh tunjukkan jalan, u sendiri kena berjalan. If you dont make any action. Nobody can help you. You sendiri kena bantu diri u.

Yang dah ok, tetapi masih tersangkut, susah nak berkembang, susah nak naik, also benda yang sama, u kena UPGRADE + KUMPUL DATABASE juga.

Dah ada database? 50 – 100 orang, ini sudah cukup buat permulaan, cadangan kami, learn about soft selling / psychology of selling / sistem menjual. Tajamkan gergaji dahulu, fahami sistem bagaimana nak menjual selepas itu barulah ‘apply’.

  • Q: Kenapa usahawan tersangkut?
  • A: Kerana mereka tidak ada ilmu Integrated Marketing Strategy (IMS).
  • Q: IMS ni apa benda?
  • A: Benda yang admin telah kongsikan dalam faq-faq yang lepas.
  • A: Check balik 5 formula marketing pada post yang lepas, sangat penting.

Ebook ini juga untuk > Ada Cerita Perihal Matematik Kekayaan

U sudah ada produk / service?

  • Soalan 1. Berapa untung bersih / 1 unit? Bila u dah tahu.
  • Soalan 2. Seterusnya berapa unit u perlu jual untuk touch RM100k?

Bila u dah tahu berapa unit, barulah buat kerja berdasarkan ‘DATA’. Jika tidak, ‘usahawan’ akan berpusing-pusing-pusing-pusing bertahun-tahun lamanya. Target ada nak itu, nak ini, tetapi tidak jelas.

Bila u dah kira, dia akan jadi ‘xxxx’. 1,000 – 3,000 unit’s. Jika 3,000 unit’s / 12 bulan = 250 units / month)

Wah, 250 units / bulan, boleh maintain ke? 15 units / week pun sudah berpeluh, inikan pula 250 units.

Q: Jadinya apa solution yang u ada?
A: Think for long term bro …

Back to basic, buat planning 6-18 bulan untuk collect 3,000 database. Bila dah ada database sekitar 500 – 1,000 baru kita boleh nampak peluang (chances). Baru boleh nampak cahaya matahari di ufuk timur.

Ebook ini juga untuk > Perihal ESM Private Group

Dalam ESM ini kita sama-sama ada private group right? Nak jual dalam group? No, itu bukan cara soft selling.

Caranya ialah, offer kepada ahli-ahli yang lain win-win situation.

  • 1. buka 1 thread khas dalam group ESM tu.
  • 2. offer siapa yang berminat untuk buat cross list building …

Barulah dia boleh jadi upgrade dari 500 database kepada 3,000 database …

Boleh nampak? Ok good …

Ebook ini juga untuk > Perihal Magnet Marketing

Ini fasa 1.

Actual / Offline Business

  • Katakan u sudah ada bisnes, u kena buat latihan presentation (5 steps), supaya bila u jumpa prospek mereka terus terpegun dengan kata-kata u. Pernah buat latihan macam ni?
  • Last time dah cerita right? Ada apply ke? Bila lagi nak apply buat presentation?

Virtual / Online Business

  • Katakan u sudah ada bisnes, u also kena buat latihan, u hanya ada 50/100/300 patah perkataan sahaja untuk closing prospek. Bila presentation u dah power, barulah best nak buat soft selling dekat facebook / forum / wechat / whatssup.Tapi sebelum buat latihan closing, u kena buat latihan presentation untuk collect database dahulu…

Dalam group nanti u kena active, admin don’t know about your business or product, but SISTEM BISNES adalah sama / hampir sama.

And….. Many, many, many more….

Dekat Blog ESM, admin akan share perihal soft selling / psychology of selling.

3. ESM Free Report 50 Pages 

  • Akan dihantar pada: 24/11/2014

Berminat untuk dapatkan ESM 50 pages secara PERCUMA?

  • Hantar ke email: abamrain[@]gmail.com
  • Tajuk: “Saya Berminat Untuk Ubah Hidup & Kerjaya”

4. Pelaburan Anda Untuk Semua Di Atas  

  • RM50 RM30 – Untuk regular customer SMR / 70L
  • RM70 RM50 – Untuk kuota pra pelancaran
  • Harga Untuk- ESM – Full Launching Nanti Ialah RM130 (Affiliate kaya ni :p)

5. Faq

Again, free report admin akan send pada :  24/11/2014

  • Payment: Bank In > Hantar Email > Download ( Format .pdf )
  • Aikk.. nak bayar dah?… Belum buka lagi… 🙂 24/11/14 baru OPEN..
  • Tapi, First come first serve k.. .
  • Setakat ini ada 120 ++ requested …

quote...

6. Review / Testimoni – 70L 

sasasashygfds

Ini kisah yang best…

1. Dah join seminar, tetapi masih tidak make money > Why? 

Antara sebab, bila balik kita tidak melakukan action YANG TEPAT. Action buat, tapi merapu sahaja.

Don’t repeat the same mistakes.. 70L ni ebook underdog juga ni..  🙂

2. Cara berfikir baru. 

Yup, gagal, gagal, gagal, adalah a part of success. Why? Sebab kita belum dapat TUNE.

Jadinya, bila u dah gagal, its mean u semakin hampir untuk kejayaan dan kekayaan. Orang yang berjaya, dia mulakan dan buat sampai habis. Jangan stop ok, just berehat seketika ok. But if you give up, The Game Is Over.

Welcome to ke arah hari-hari, hari raya ya…

3. Yup, tidak perlu tunggu sempurna (perfect) 100% untuk mulakan tindakan.

Lagi awal lagi bagus, kalau boleh 10% dah siap terus buat launching.

Baru ada style. 🙂

4. First time buat, dapat 100++ database, is a good start.

  • Baca buku Brian Tracy banyak kali k.
  • Seth Godin lebih kepada survey, dan terlalu akademik, tetapi juga bagus.

5. Positive Mental Attitude

Hidup manusia banyak spoil dekat sini, selalu berfikir kemungkinan-kemungkinan yang negatif. Orang / prospek / database tak fikir apa-apa pun, manusia (usahawan) sahaja yang fikir macam-macam.

U just do it, then dah dapat result right? Next time buat benda yang sama ok. Redah jer. Usahawan hati kena kering sikit. Then baru lihat result.

Calculate dahulu risiko, if rugi sikit-sikit tu ok lagi, yang penting u ada pengalaman, pengalaman adalah sangat-sangat-sangat mahal. If risiko terlalu besar, better don’t do it.

Next kita akan cerita lebih banyak perihal database, dia juga boleh jadi support vibration, upgrade our magnet, attraction, and self confident. U ada ‘barang’ (database) maaa. Itu barang (database) sangat mahal tau.

6. Kita masuk advance bisnes sikit.

  • U rasa berapa harga branding / company yang mempunyai 70,000 database?
  • U yang dah ada company, ada SSM, ada nombor siri syarikat right?
  • Then yearly kena hantar report right?
  • U nak tahu, company besar sentiasa monitor company kecil yang berpotensi.
  • Bila u ada rezeki terpijak, mereka akan hantar offer yang sangat lumayan.
  • Cikgu admin pesan, kalau mereka contact, terus jual company u …
  • Why? Jangan tanya… buat jer … 🙂
  • Next dalam Blog ESM kita cerita sikit perihal the power of branding + database.

Bagus, bagus?

Benda-benda ini semua, just ideas, maybe u / kita boleh belajar sesuatu.

Have Fun

Motivational-Quotes-on-Business-Success

Advertisements

2 thoughts on “Countdown: ESM – Kuota Pra Pelancaran

  1. Tahniah Tuan Mika Power kerana berjaya siapkan ebook ESM. 😀

    Oh, ESM berkaitan dengan Magnet Marketing. Adakah ia sama seperti content marketing?

    Dan selalunya Tony Robbins kata 80% psychology (dalaman) dan 20% mechanics (luaran). Tapi tuan punya 90/10.

    Dahsyat.

    Like

    • Ok thanks…

      Bezanya,

      Content Marketing = Focus kepada content = Spesifik = 1 area sahaja …

      Magnet Marketing = Macam mana kita nak buat orang datang …

      Magnet dia cover semua

      – design
      – branding
      – review
      – content
      – up sale
      – bla, bla, bla…

      Benda-benda yang kita perlu buat supaya orang datang kepada kita …

      Short story,
      – Macam mana nak buat orang cari kita
      – Macam mana nak buat duit cari kita

      Cara lama,
      – Buat kerja cari duit

      Cara baru,
      – Buat duit cari kita

      80/20 or 70/30 or 90/10 ….

      – Dari satu sudut berbeza
      – Dari sudut yang lain sama / hampir sama

      Fokus utama nak beri tahu, dunia dalaman adalah sangat penting kita beri perhatian …

      Regard,

      Supersonic / Inche Hujan

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s