Promosi Raya 2015

Assalamualaikum & Hai

Dah lama tak menulis blog, admin tengah buat research sains kekayaan dan juga mengemas kini ebook-ebook yang ada sebelum di-upload semula.

1. Blessing

Dalam hidup antara perkara yang penting ialah blessing, dalam bahasa yang lain selamat dan sejahtera.

  • Hidup bila ada blessing, dia boleh jadi seperti syurga sebelum syurga.
  • Hidup bila tidak ada blessing, dia boleh jadi macam neraka.

Akibat tekanan kewangan, manusia berusaha malam dan siang bertahun-tahun bahkan berpuluh-puluh tahun lamanya untuk settle-kan urusan kewangan.

  • Ada yang pada fasa malapetaka
  • Ada yang pada fasa survival
  • Ada yang pada fasa membina asset
  • Ada yang pada fasa menambah asset
  • Ada yang pada fasa kekalkan asset

Apabila jarang dipesan, kadang-kala manusia sudah lupa tujuan sebenar kehidupan ini.

  • Solat + Ibadah + Hidup + Mati > LillahiTaala.

Supaya kita dapat redha, hidup aman damai di sini dan di sana (life after death).

Bila hidup kita tidak berkat, buat apa-pun tak menjadi, buat kerja bertahun-tahun last-last balik semula kepada kosong. Sia-sia sahaja 1 tahun buat kerja.

Dari hari raya 2014 ke hari raya 2015, life masih lagi belum jadi best.

Bila kita renung-renung balik,

  • Dekat mana yang silap?
  • Apa lagi yang tidak cukup?
  • Apa yang aku buat selama ini?
  • Kenapa life terasa sangat kosong?
  • Macam mana untuk keluar dari semua keadaan yang teruk ini?

Macam biasa ada orang tanya, admin akan cerita, pesan, nasihat, cadangkan itu ini, bla, bla, bla secara singkat mahupun panjang lebar.

Ada yang dah dapat tangkap, ada yang mula mahu berubah, ada juga yang masih tak tahu apa yang perlu dilakukan untuk ubah hidup dari malang bertimpa-timpa kepada blessing bertimpa-timpa.

Baru-baru ini admin mulakan research tentang sains kekayaan, kajian itu khusus menyusun data-data secara saintifik, yang terbukti untuk menjadi kaya.

Dalam kajian itu antara yang diberi perhatian ialah,

  • 1. Ilmu > Sharing
  • 2. Meditasi
  • 3. Jogging
  • 4. Makanan
  • 5. Tidur

Selain itu juga kajian berkaitan cakura / teras manusia. Manusia ini ada 7 jenis cakura, atau teras tenaga, jika salah satu tersekat, potensi sebenar manusia akan terbenam dan tidak boleh meningkat ketahap yang tinggi.

Bila dah fikir-fikir balik, untuk apa kaji semua ini? Apa yang kita nak ialah financial sahaja.

Kenapa perlu buat meditasi, jogging, jaga makanan, tidur, buat sharing (or charity – masa, wang, tenaga, knowledge) untuk mendapatkan financial?

Research ini masih lagi pada peringkat awal.

Antara perkara yang kita mula sedar ialah, urusan financial / kewangan memberi kesan dalam hidup, dan urusan kehidupan memberi kesan kepada financial. Semua benda ini memberi kesan di antara satu dengan yang lain.

  • Religious > Spiritual
  • Financial > Asset
  • Relationship > Leadership

Selama ini kita telah banyak beri masa kepada macam-macam perkara.

  • Masa untuk family
  • Masa untuk bekerja
  • Masa untuk bisnes
  • Masa untuk religious
  • Masa untuk urusan kemasyarakatan
  • dan lain-lain ..

Sampai ramai orang dah terlupa untuk beri masa kepada diri sendiri.

Bila u buat meditasi, day by day, cuba renung diri u balik selama ini, tidak perlu jauh sangat just 1-3 tahun kebelakang sahaja.

Tanyakan soalan,

  • Adakah hidup aku selama ini dalam blessing?
  • Atau adakah hidup aku selama ini dalam kelalaian / kosong / sia-sia?

Kalau u rasa life u ada blessing, tahniah, bolehkah kongsikan tentang what to do, why to do, how to do sampai u boleh dapat life yang begitu amazing.

Hantarkan kepada.

  • Email: Abamrain/@/gmail.com.
  • Tajuk: Sharing – Sains kekayaan
  • Mungkin ada idea-idea yang boleh dikongsikan bersama.

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut,

Sebelum anda baca fahamkan perkara ini dahulu ya.

Kadang-kala perkara yang luar biasa bukanlah sesuatu yang luar biasa, cumanya kita jarang dengan perkara tersebut sahaja. Bila kita sudah biasa-biasa dengan perkara yang luar biasa, perkara yang luar biasa juga akan menjadi perkara yang biasa. Research ini kadang-kadang agak ‘outstanding’ sedikit. Jadi anda mungkin perlu sediakan kapasiti minda yang sepatutnya.

2. Testimoni / Review Ebook Spiritual Marketing (ESM) 

revesm

Ini salah satu review / testimoni daripada pembaca terbaru Ebook Spiritual Marketing (ESM) yang baru sahaja admin terima.

Seperti biasa apa yang admin boleh buat hanyalah menunjukkan pintu sahaja, anda sendiri yang perlu melaluinya. Pintu untuk berjaya dalam lapangan financial ada terlalu banyak, cumanya yang kurang ialah action sahaja.

Setiap karya yang dihasilkan bertujuan memberi ‘spark’ kepada anda untuk melakukan action (tindakan). When nothing changes nothing changes.

Antara kesilapan pemburu kejayaan dan kekayaan adalah tidak melakukan tindakan yang tepat. To do list tiada, impian tiada, matlamat tidak jelas dan terang, tanpa destinasi kayuh dan terus kayuh bertahun-tahun lamanya.

Macam mana nak sampai, bila tidak ada destinasi / end result.

Nak tanya sikit ni,

  • Kepada anda yang dah ada tune buat duit ke mana hala tuju?
  • Berapa tahun lagi nak buat kerja? Or anda sendiri tidak ada kepastian?

To do list,

  • Q: Bagaimana untuk menulis to do list yang berkesan?
  • A: Mulakan daripada belakang / end result.

Katakan anda ingin makan mi goreng di kedai mamak.

  • 1. Anda telah nampak jelas restaurant mamak (tempat).
  • 2. Anda telah tahu apa nak buat (order mi goreng).

Dalam kata yang lain,

  • Dah tahu nak pergi ke mana.
  • Dah tahu apa nak buat.

Dalam kata yang lain,

  • Sudah tetapkan tarikh mencapai impian.
  • Sudah tetapkan impian secara spesifik (mi gooreng).

Nak pergi makan terlalu general, mungkin roti canai, nasi goreng, maggi goreng, nasi lemak dan sebagainya. Tetapi bila ada matlamat yang JELAS + PICTURE dalam kepala, barulah idea mula datang.

  • Anda perlu bangun dari kerusi.
  • Ada perlu memakai pakaian yang sopan.
  • Anda perlu ambil kunci kereta.
  • Anda perlu buka pintu rumah.
  • Anda perlu tutup pintu rumah.
  • Anda perlu buka pintu kereta.
  • Anda perlu panaskan enjin.
  • Anda perlu tutup pintu kereta.
  • Anda perlu buka pagar automatik.
  • Anda perlu drive keluar dari pagar.
  • Anda perlu tekan semula button tutup pagar.
  • Anda perlu  tekan clutch minyak.
  • Anda perlu mulakan berjalan.
  • Anda perlu masuk simpang sana.
  • Anda perlu masuk simpang sini.
  • Anda perlu berhenti apabila lampu isyarat merah.
  • Anda perlu jalan apabila lampu isyarat hijau.
  • Anda perlu belok ke kiri dan ke kanan.
  • Anda perlu mencari tempat parking.
  • Anda perlu off engine.
  • Anda perlu buka pintu kereta.
  • Anda perlu keluar dari kereta.
  • Anda perlu tutup semula pintu  kereta.
  • Anda perlu berjalan memasuki restaurant mamak.
  • Anda perlu mencari table yang kosong dan selesa.
  • Anda perlu memanggil pelayan / “deyyy aneyyyy”…
  • Anda perlu SEBUT dengan JELAS dan TERANG.
  • MI Goreng 1, Teh O Ais limau 1 (Kurang manis).
  • Anda perlu menunggu seketika.
  • Anda perlu keluarkan smartphone.
  • Anda perlu switch on button wifi.
  • Anda perlu tunggu sehingga connected.
  • Dan seterusnya Mi Goreng telah sampai.
  • Anda perlu ambil sudu, bersihkan guna tisu.
  • Lepas tu baca bismillah > Makan …

Begitu banyak perkara yang perlu anda lakukan, tanpa anda fikir tindakan yang lain atau sedar atau buat planning untuk makan mi goreng sahaja.

Bagaimana pula dengan urusan financial dan aset? Yang begitu besar, mahal, yang perlu dipegang perpuluh-puluh tahun lamanya?

  • Q: Kenapa anda tidak pernah sampai ke destinasi?
  • A: Sebabnya picture end result tidak JELAS dan TERANG.

Tu sebab dalam hidup kita perlukan ILMU. Kawan kita telah belajar sesuatu. Bagaimana dengan diri anda?

Pelaburan untuk ilmu adalah yang paling bermakna dilakukan kepada diri anda sendiri. Satu kali kita belajar (semurah RM90), kita boleh gunakan ilmu tersebut untuk 10-30-50-60-70 tahun akan datang (untuk yang panjang umur).

ESM secara indirect akan menyusun balik u punya structure berfikir, dia juga akan memberi tahu 5 structure penting yang u perlu jaga agar perniagaan itu berterusan berkembang dengan selamat dan sejahtera.

Ramai orang buat bisnes tidak ada structure, yang ada tidak kukuh, tidak tahu priority, kepala bersepah, tu fasal u punya bisnes naik turun, naik turun, naik turun, naik turun, “Bila nak settle macam ni bro“?

Selain itu ESM juga ada topik money magnet, bertujuan menukar kulit (cell programming) kita supaya selari dan mesra dengan gelombang wang, asset, feelings, gold dan sebagainya.

Banyak perkara yang perlu anda lakukan supaya feelings sebagai orang yang kaya dan berjaya menjadi kekal. Kadang-kala ada masalah berlaku feelings kita berterabur seterusnya menukar gelombang diri tanpa kita sedar.

Oleh tu anda perlu lakukan amalan-amalan money magnet supaya fikir kaya, rasa kaya, buat macam orang kaya seterusnya kekal dengan perkara itu, year by year berlalu, semua activity itu menjadikan diri kita sentiasa berada dalam dimensi kekayaan.

Kalau orang tak tahu, mereka tidak ada planning dalam life, itu yang jadi dapat duit banyak tak tahu apa nak buat, tak tahu nak salurkan dekat mana, nak bina asset yang macam mana, akhirnya wang itu habis begitu sahaja.

Surut kembali, lepas itu dapat duit balik, lepas tu turun semula, begitulah seadanya berulang-ulang-ulang kisah benar kawan admin selama 15 tahun ada yang 25 tahun.

Punca dia satu sahaja, tak tahu nak develop asset yang macam mana. Tak habis-habis rumah, rumah, rumah, rumah. Itu sahaja yang dia tahu, lain-lain asset dia tidak fikir yang benda itu asset, itu yang jadi merapu sahaja dalam hidup.

Bila u dah tahu dan kenal pasti database itu asset, ilmu itu asset, networking itu asset, barulah u boleh buat tindakan yang berkesan untuk terus menerus kembangkan asset.

Ok, done.

3. Promosi Raya 2015

Promosi dilakukan mengikut mood dan kesesuaian.

Tidak selalu dilakukan, just bila ada hari-hari yang gembira sahaja.

Senarai ebook terbitan

  • SMR + 70L + ESM + ETM

Harga setelah live semula pada masa hadapan

  • RM130 + RM90 + RM130 + RM130
  • RM480

Harga masa sekarang

  • RM100 + RM90 + RM90 + RM90
  • RM370

Harga Promosi Raya 2015

  • Harga 4 ebook > RM300 sahaja (Anda jimat RM70).
  • Jika pembelian 1 unit, diskaun RM10 diberikan..

Untuk anda yang berminat

  • Email: Abamrain/@/gmail.com
  • Tajuk: Promosi Raya 2015

Jangka masa

  • 11/7/2015 – 15/7/2015

Update: Tawaran telah tamat …. 

Dikesempatan ini, admin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin. Semoga anda dan keluarga sentiasa dan terus menerus mendapat blessing 24/7/365.

Juga lebih kaya dan berjaya.

Yang benar,

Inche Hujan | Supersonic

– Penulis Ebook Sistem Menjemput Rezeki
– Penulis Ebook Spiritual Marketing
– Penulis Ebook Teknik Menjual
– Penulis Ebook 70 Lessons

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s