Mencari Tuhan?

Bila Alien Mencari Tuhan?

(Blogger Detective nie berkata: Anyway hamka, Semoga syiar islam kita dapat tegakkan semula suatu hari nanti., Agak-agak rajin, sila buat ulasan movie PK lakonan amirkhan.. Agak deep. Kata aku dua minggu kemudian, baiklah!)

maxresdefault

ULASAN FILEM PK oleh Hamka Keretamayat  

Continue reading

ESM: Yang Tersurat Dan Tersirat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Terima kasih kerana masih lagi sudi datang ke Blog SMR. Mudah-mudahan kita dapat sesuatu ‘idea’, kemudian analisis dan buat penambahan yang patut sehingga nampak jelas result yang berdata, selepas itu barulah lakukan small action.

Jika anda mempunyai idea, cadangan, feedback, yang menarik silalah hubungi penulis melalui email abamrain/@/gmail.com. Sebagai penulis, researcher, dan seorang yang sangat suka kaji perihal kekayaan dan kejayaan admin sangat alu-alukan buah fikiran daripada pengunjung.

Manalah tahu ada buah fikiran yang kita boleh berkongsi bersama yang boleh membawa life kita lebih kaya, bahagia, sihat, tenang, berkat ke satu tahap yang lebih tinggi.

Continue reading

21 Ways to Achieve Wealth and Success

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

1. Klinik Usahawan

Ingin pelajari formula pantas dan cara mudah membina perniagaan yang berjaya dan menguntungkan? Telah terbukti berjaya membina berpuluh ribu usahawan yang bermula dari kosong sehingga ramai yang telah mencapai tahap jutawan industri. Jawapannya adalah PANTAS atau SPEED. Perhatikan perniagaan yang pantas berjaya, kuncinya terletak pada kepantasan pemilik atau peneraju perniagaan.

http://klinikusahawan.com/

  • Orang biasa pergi seminar untuk dapatkan ilmu.
  • Orang ‘kaya’ pergi seminar untuk dapatkan networking.
  • Ada orang pergi seminar nak bandingkan ilmu > Ini orang problem.

Continue reading

Kenapa Doaku Tak Makbul?

“Penat dah usaha, doa lagi, usaha lagi, doa lagi, usaha lagi. Dah usaha, doa, tawakkal dah. Tapi kenapa tak makbul-makbul lagi apa yang aku nak dapat dalam hidup ni? Orang lain tu macam mudah sahaja dapat apa yang mereka ingini. Aduhai memang tak bertuah kot aku ni?”

Pernah merungut sebegitu? Seakan apa sahaja yang kita nak capai macam susah laluannya, kan? Kadang-kadang sampai putus asa. Pernah rasa begitu?  Continue reading