Petua Li Ka-Shing Untuk Menjadi Kaya

wealth-word-represents-wealthy-prosperous-and-rich

Dalam hidup ini pasti ramai impikan untuk menjadi kaya, apa yang diinginkan dapat dipenuhi dengan mudah tanpa memikirkan pasal kos yang terpaksa digunakan atau untuk dijimatkan.

Tetapi untuk menjadi kaya bukanlah sesuatu yang mudah tanpa usaha dan keazaman yang tinggi.

Continue reading

Advertisements

TIPS PALING SIMPLE UNTUK MENJADI ORANG KAYA

orang_kaya_kuncinya

Nak merasa jadi orang kaya ? Boleh try amalkan tips simple kat bawah ni :

1. Lepas makan kat restoran / gerai makan, tinggalkan shj duit balance yg seringgit dua/sen tu sebagai tips kpd mereka yg serve kita. Tak luak pon duit kat dalam poket. Jutawan pun belum tentu boleh buat.

Continue reading

Makanan Bernilai $650,000

lunch-buffett

8 Pengajaran Makan Tengah Hari Bernilai US$650,000 Bersama Warren Buffett

Guy Spier adalah pengasas dan Pengarah Urusan Aquamarine Capital dan penulis buku “The Education Of A Value Investor”.

Mohnish Pabrai adalah Rakan Kongsi Pengurusan Pabrai Investment Funds dan Dhandho Holdings. Dia juga merupakan penulis buku “The Dhandho Investor” dan pengasas The Dakshana Foundation bagi membantu kanak-kanak di dalam bidang IIT.

Continue reading

15 Petua Kaya Raya

Oleh Lelaki Tua Misteri Berkain Pelikat

Cerita ini diperolehi daripada laman web thevocket.com. Cerita asalnya dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook, Dato’ Roslan Ab Hamid. Ianya mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah Lelaki Tuan Berkain Pelikat ini di bawah.

Continue reading

17 Things Rich People Do Differently

“It is not the creation of wealth that is wrong, but the love of money for its own sake.” ~Margaret Thatcher

Although money is an unusual topic for this blog, I believe it’s fitting because allows us to pursue the projects we’re most passionate about while having a greater positive impact on the world. And that’s what The Feel Good Lifestyle is all about!  

Continue reading