Kenapa Doaku Tak Makbul?

“Penat dah usaha, doa lagi, usaha lagi, doa lagi, usaha lagi. Dah usaha, doa, tawakkal dah. Tapi kenapa tak makbul-makbul lagi apa yang aku nak dapat dalam hidup ni? Orang lain tu macam mudah sahaja dapat apa yang mereka ingini. Aduhai memang tak bertuah kot aku ni?”

Pernah merungut sebegitu? Seakan apa sahaja yang kita nak capai macam susah laluannya, kan? Kadang-kadang sampai putus asa. Pernah rasa begitu?  Continue reading

Advertisements

Kompilasi 3 Kuasa – The Power of Doa, Sedekah, Yakin

light-rays-background_23-2147504702

 

Oleh: Muhammad Fatthullah Al Fatah

Seperti yang saya janjikan, saya akan share kan kesah penuh magik saya yang mana saya pasti sahabat fb semua pasti tertanya-tanya kan apekah kesah realiti yang saya katakan tidak logik dek akal namun penuh magik di posting pertama saya pagi tadi? Betol ke betol?

Baiklah, al kesah nya macam ni. Last week yakni dalam hari Khamis, waktu tu dah masuk hari keempat saya letakkan kek di ketiga-tiga outlet saya di Shah Alam ini. Sebab ikot jadual dan route delivery, ketiga-tiga outlet ni saya memang hantar serentak.

Continue reading